Leos2go > Tietoa meistä > Tiimi > Marjutin tarina

Marjutin tarina

Marjutista piti tulla opettaja, kunnes ovet avautuivatkin tietotekniikan opintoihin Jyväskylän yliopistossa vuonna 1996. Suunnan muutos ei haitannut, vaikka opiskelukavereiden nörttiläpät eivät aina auenneetkaan. Ura IT-alalla lähti isommin käyntiin Syslinella 2000-luvun alussa. Projektit eivät olleet sieltä pienimmästä päästä, mutta suuret saappaat istuivat Marjutille hyvin. Ura jatkui parissakin suuressa ohjelmistotalossa monipuolisissa tehtävissä. Pöydälle tipahteli toinen toistaan vaikeampia ja ongelmallisia kehitysprojekteja, mutta tyylillensä uskollisena Marjut veti homman pakettiin kerta toisensa jälkeen.

Uuden oppiminen on vienyt Marjuttia eteenpäin ja hän onkin kehittänyt osaamistaan uran edetessä. Tuotehallinnan sertifikaatit on haettu amerikoista asti ja palvelumuotoiluakin Marjut on ehtinyt kokeilla. Myös oman elämän johtaminen sekä valmentavan johtamisen koulutukset toivat lisää sisältöä esimiestyöhön ja uutta näkökulmaan myös oman elämän kehittämiseksi. Mukana tuodut opit on viety käytäntöön päivittäisessä työssä, jopa yleisurheilun c-tason valmentajan taitojakin hyödynnettiin yksikön kesäpäivillä! Nyt on viimein aika alkaa jakamaan suurella kauhalla kerättyjä tietoja ja taitoja muillekin. Ainiin ja excelit – ne kuuluvat Marjutin bravureihin, business caset on laskettu tuossa tuokiossa.

Olen Organisaattori, joka heiluttaa sekä ruoskaa että tarjoaa porkkanaa ;). Löydän aina jotakin kehitettävää ja jatkuva parantaminen onkin toinen luontoni.

Marjut on ehtinyt nähdä suuryrityksen toiminnan, kasvuyrityksen nopean kehityksen sekä pienyrittäjämäisen ekosysteemin rakentumisen suuremman yrityksen sisälle. Yrittäjyys tuntui seuraavalta luonnolliselta askeleelta työuralla. Tosin perheen ja uran yhdistäminen ei ole aina ollut helppoa. Kaksi vilkasta poikaa, joista toinen on erityislapsi, pitävät arjen kiireisenä ja leijonaemo on taistellut monen asian takia poikansa puolesta. Pojan erityistarpeet ovat sytyttäneet Marjutin yrittäjyyteen. Marjut haluaa rakentaa myös pojalleen mahdollisuuden työpaikkaan, jossa hän vanhemmiten viihtyy ja saa tilaa kehittyä.

Intohimoisena kilpailijanakin tunnettu Marjut on ollut mukana saavuttamassa pesäpallon SM-hopeaa Kirittärissä 2001. Hänen urheilijataustansa kertoo päättäväisyydestä, pitkäjänteisyydestä sekä tavoitteellisesta tekemisestä. Marjut syttyy hyvistä ideoista, hän on jopa toisinaan pitelemätön innostuessaan. Hän innostuksissaan rakensi saunalautankin kesien ratoksi. Marjut on myös erinomainen tapahtumasuunnittelija. Ystäviensä ja työkavereidensa ihmetykseksi ja iloksi hän suunnittelee ja toteuttaa kaiken salamurhabileistä Amazing Race -seikkailuihin.

Jos satut Marjutin kanssa samoihin kekkereihin tai urheilukatsomoon, tunnistat hänet hyväntuulisuudesta, hurtista huumorista ja kauas kantautuvasta naurusta. Saat Marjutin huomion, kun nykäiset hihasta ja haastat hänet vetoon.