Tehostamalla toimintaa asiakkaiden puolesta tuotamme mahdollisuuksia kasvaa ja laajentua. Pidämme henkilöstöstämme huolta niin kuin pitäisimme huolta omasta perheestämme.

 

Arvomme ovat

Avoimuus

Rehellisyys

Luotettavuus

Miten nämä sitten ilmenevät, kerromme avoimesti miten näemme oman ja asiakkaan hyödyt ja mahdolliset haasteet. Emme myöskään lähde tekemään asiakkaalle hanketta jos koemme että asiakas ei hyödy tästä, vaan kysymme haluaako asiakas todella että käytämme heidän ja meidän aikaamme tähän.

Jos asiakas ei ole tyytyväinen ja kokee että hän ei saanut meiltä  mitä lupasimme hän voi jättää meille kirjallisen selityksen miten ja miksi emme onnistuneet kyseisessä toimeksiannossa. Jos tämän jälkeen yhdessä toteamme että syy on meistä johtuva, palautamme rahat tai emme laskuta työstä.

Miksi toimimme näin

Kokemus on osoittanut että liiketoiminta joka ei tuota molemmille osapuolille hyötyä ei ole kestävää. Tavoitteemme on kasvaa, ilman hyvää mainetta ja pitkiä asiakas suhteita tämä ei ole mahdollista.

Ilman avoimuutta ja rehellisyyttä ei voi syntyä luottamusta joka vaaditaan siihen että voimme toimia osana ryhmää niin yhteistyössä asiakkaiden kuin työntekijöiden kuin kenenkä tahansa kanssa.