Palkkapalvelun buustaus

Laskeeko palkanlaskijasi mielestäsi riittävästi palkkalaskelmia? Vai onko prosessissa liikaa manuaalisia vaiheita? Onko vuodenvaihteessa liikaa ylitöitä ja stressaako henkilöstösi ennen palkanmaksupäiviä?

pexels-photo-769525.jpeg

Ota yhteyttä meihin ja kuule lisää!

Oletko koskaan laskenut kuinka monta palkkalaskelmaa yksi palkanlaskijasi tuottaa kuukausittain?

Taatusti yllättyt siitä mikä luku on.

Paljastan sinulle lopussa luvun, joka viimeinkin antaa sinulle taatusti jotain ajattelemisen aihetta.

Tekeekö palkanlaskijasi ylitöitä usein kun palkkapäivät lähestyy?

factory-worker-vintage-industrial-162573.jpeg

Eikö Joulun lähestyminen tunnu kivalta, koska tiedät miten paljon ylitöitä vuodenvaihde aiheuttaa palkanlaskijoillesi?

Hämmästytkö, kun palkanlaskijasi pyytää lomaa vuodenvaihteen tienoilla? Eikö hän ymmärrä, että se on kiireisin aika vuodesta?

pexels-photo-568021.jpeg

Ota yhteytettä meihin ja voit katsoa uusin silmin seuraavaan vuodenvaihteeseen. Voit ensimmäistä kertaa kuvitella kuinka vuodenvaihteen työt menevät ilman ylitöitä eikä pelko työhaasteista pidä sinua öisin hereillä.

Varaa ilmainen ensimmäinen keskustelu, jossa paljastamme sinulle miten pääset tehostamisen avulla todistetusti tilanteeseen, jossa sinulla on viimeinkin mahdollisuus päästä vapaaksi oravanpyörästä.

 

Yllättävää tässä on se, kuinka paljon rahaa tehostamalla voit tehdä.

Tuntuuko, että toistuvat tehtävät kuukaudesta toiseen syö kaiken aikanne? Salaisuus on se, että ette koskaan ehdi tekemään läpimurtoa, jos teillä menee kaikki aika palvelessanne asiakkaita.

Tarjoamme tehostamista palveluna, ja olemme tehneet tätä eri toimialoilla ja eri työkaluilla. Tehostamalla saavutat merkittäviä kustannussäätöjä sekä kilpailuetuja kilpailijoihisi verrattuna.

Nyt viimeinkin julkaistaan luvut, siitä millaisia tehokkuuslukuja monetkin palkanlaskennan palvelukeskukset saavuttavat. Tässä paljastuksessa on tärkeää muistaa, että palvelukeskuksilla on kuukausittain kymmeniä tuhansia palkkalaskemia tuottettavana.

Palkanlaskijan keskimääräinen tulos kuukaudessa ei toimivassakaan palvelukeskuksessa ole yli 700 palkkalaskelmaa kuukaudessa.

Kuvittele miten hidasta työ on, kun kuukaudessa on 21 työpäivää. Tämä tarkoittaa 35 palkkalaskelmaa työpäivässä.

Tilannehan ei ole käytännössä aivan kuvatun kaltainen – todellisuudessa palkkapäiviä ei taatusti ole yksittäisellä palkanlaskija yli neljää kuukaudessa.

Tämä tarkoittaa, että noina neljänä päivänä lasketaan 175 palkkalaskelmaa. Jos pidennetään aikaa niin, että aineisto on saapunut ajoissa ja palkanlaskentaan jää aikaa kaksi päivää, niin teho on vain 87 palkkalaskelmaa päivässä!

No nyt sitten voimme kysyä mitä ihmettä tehdään loput 13 päivää kuukaudesta?

Tämä on pelottava ajatus – mitä he tekevät suurimman osan työajastaan? Toki palkanlaskijoilla on muutakin työtä kuin itse palkanlaskenta.

Jatketaan paljastetusta 700 laskelman keskimääräisestä tehosta.

Mitä sanoisit että maltillisilla tehostamistoimilla saavuutetaan hämmästyttävä tehokkuus luku, joka on kaksinkertainen!

Siis kun sinulla on 20 palkanlaskijaa kokopäiväisesti työllistettynä voit tuottaa yli 400.000 € vuosittaisen tulosparannuksen!

Tämä on todistetusti toimiva tarjous, jolla saavutat viimeinkin läpimurron, jolla voit tehdä rahaa enemmän kuin kilpailijat.

Ota yhteyttä meihin ja tulemme kertomaan miten!

Hämästyttävintä palkanlaskijan tehokkuudessa on se, että 700 on suorastaan yllättävän vähän.

Tehokkuusluku vaihtelee Suomessa todella paljon riipuen palkansaajien TES:tä sekä paikallisista sopimuksista.

Olen törmännyt asiakkaisiin, joilla luku on 2000 tai enemmän, eikä heidän toimintansa ole varsinaisesti tehostetumpaa vaan kyseessä on TES:n tai muun palkanlaskentaan vaikuttavan tekijän antamasta helpotuksesta.

Kuinka voisimme päästä tilaan, jossa palkat on helppo laskea?

Yksinkertaisin vaihtoehto olisi muuttaa TES sellaiseksi että kaikilla on kiinteä kuukausipalkka, kiinteät lomat eikä mitään poissaoloja tai muuta häiritsevää.

Valitettavasti emme elä diktatuurissa, joten meidän on pakko elää sovittujen TES:n ja lakien mukaan.

Tarvitset läpimurron tehostamisessa, jotta voit säästää tai tehdä lisää rahaa yrityksellesi.

Suurin paljastus tässä on se, että 90% palkanlaskijan nykyisin tekemästä vakioidun toimintatavan työstä on tehostettavissa niin, että yksittäinen palkanlaskija voi laskea samat palkat mitä koko palkanlaskenta tiimi laski ja sen lisäksi vielä kehittää palvelua paremmaksi.

Tehostamalla saavutat tavoitteesi ja pystyt ylittämään ne seuraavinakin vuosina jatkamalla tätä hämmästytäävää ja toimivaa mallia.

Ota yhtettä ja autamme sinut löytämään miten saat oman organisaatiosi tehostamisen alkuun ja löydämme yhdessä menestyksellisen tavan kuinka säästät rahaa sekä voit samalla henkilökunnalla palvella isompaa joukkoa asiakkaita.

Soita Leos2go
%d bloggaajaa tykkää tästä: