Leos2go > Tietoa meistä > Tiimi > Hannun tarina

Hannun tarina

Hannu aloitti työt 13 vuotiaana Pieksämäellä jakamalla postia, ja lyhyiden IT-opintojen jälkeen hän päätyi nuorena miehenä IT-alan hommiin. Kädet savessa hän rakensi 2000-luvun kuumimmassa buumissa web-palveluita Suomen suurimmille yrityksille, mm. joukkovelkakirjalainojen laskentaa eräälle suurelle suomalaiselle pankkikonsernille. Näin hän tienasi rahat nuoren miehen unelmaan, uudehkoon E-sarjan mersuun, jota samanikäiset vielä opiskelevat kaverit kadehtivat. Myöhemmin ura vei palkka-ja taloushallinnon ohjelmistokehityksen puikkoihin, jossa hän on nähnyt tukitoimintojen tehottomuutta ja monenkirjavia käytäntöjä sekä vuotavia prosesseja. Hannulla on näkemystä ja taitoa vääntää tehottomat prosessit nippuun ja luoda tilalle nopeampia ja sujuvampia käytäntöjä. 

Hannu on harrastanut avomerikilpapurjehdusta, jonka oppina on ollut, että veneessä on vain yksi kapteeni. Kapteenin ohjeita on syytä noudattaa, jotta miehistön turvallisuus ei vaarannu. Hannu on toiminut lukuisia kertoja keulakastina, ja tehnyt kaikkensa veneen miehistön menestymisen eteen. Näillä opeilla Hannu on rakentanut ohjelmistokehitykseen huipputiimejä, joissa kokemus ja nuoruus täydentävät toisiaan, ja joka huomioi parhaalla mahdollisella tavalla tiimissä osaamisen jatkuvuuden myös henkilöiden luonnollisen vaihtuvuuden tapahtuessa. Hannulla on luontainen kyky nähdä henkilön potentiaali ja löytää hänen unelmansa, jota kohti hän valmentaa heitä. Hannu on erittäin kannustava sekä innostaa tiimiläisensä ja kollegansa huippusuorituksiin.

Olen Seikkailija, ja kommunikaatiotyylin värini on punainen. Olen muutosagentti ja mottoni on, että työ tekijäänsä opettaa.

Seikkailija Hannu on luontainen verkostoituja. Hän osaa luovia spontaanisti, eikä hän kunnioita oppikirjamaisia kaavoja. Hannu onkin liittynyt mailman suurimpaan suositusorganisaatioon BNI:hin, jossa hän on kuin kala vedessä. Hannun parhaita avuja on kyky iloita mailman loputtomasta monimuotoisuudesta ja heittäytyä elämän vietäväksi spontaanistikin. Hannu rakastaakin matkoja, jossa varattuna on vain lennot ja korkeintaan ensimmäisen yön hotelli. Sitten matkaan suunnataankin avoimin mielin ja siihen suuntaan miltä juuri silloin tuntuu. Hannu on myös realistinen ja varsin suorapuheinen.

Hannu suhtautuu muutoksiin rakentavasti. Hän on luontaisesti muutoshakuinen henkilö, jota toistuvat rutiinit tai kaavamaisuus lähinnä turhauttavat. Näin ollen hän on yksi herkimmin muutoksesta innostuva henkilö, joka saa muutkin mukaansa. Hän palaa halusta päästä itse kokeilemaan muutoksen vaikutuksia käytännössä. Muutoksissa Hannu noudattaakin mielellään toiminnallista “työ tekijäänsä opettaa” -periaatetta. Hän onkin keskeinen muutosagentti, joka kykenee enrgisoimaan ihmisiä ja tsemppaamaan muutkin mukaansa omalla innokuudellaan ja käytännön esimerkillään. Hannu laittaa vauhtia päätöksenteon rattaisiin ja rasvaa kankeammankin koneiston ketterään käyntiin.

Jos satut Hannun kanssa samaan tilaisuuteen (vaikka BNI:n aamiaisella), niin tunnistat hänet lempeästä hymystä, rauhallisesta olemuksesta ja hänen ihan omista jutuistaan. Saat Hannun huomion tekemällä hänelle rohkean ja konkreettisen liiketoimintaehdotuksen.